Головна » 2015 » Березень » 23 » У нашій пам’яті вони назавжди залишились
11:39
У нашій пам’яті вони назавжди залишились

Незалежність українцям дається нелегко. Ніхто б не подумав, що в ХХІ столітті на рідній землі лунатимуть постріли, убиватимуть людей. Ми пам’ятаємо та щорічно вшановуємо трагічні  історичні події: Голодомор 1932-1933 років, Битва під Крутами, Бабин Яр та інші. Тепер, нажаль,  ми стали сучасниками ще однієї рани матінки-України.

Біда увірвалася в мирнії дні, -

І, взявши до рук старі автомати,

Пішли боронити свій рідний народ

Сини, і заплакала мати…

Такими словами розпочала лінійку-реквієм педагог-організатор Ванжулівської ЗОШ І-ІІ ступенів Гуменюк О.Д., приурочену вшануванню річниці пам’яті Героїв України – Героїв Небесної сотні - «У нашій пам’яті вони назавжди залишились».

Разом з вчителями та батьками учні зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей, що загинули в мирний час.

Діти з тривогою в очах згадували події, які відбулися рік тому, читали вірші, присвячені Героям. Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» учні передавали запалену  свічу  з рук в руки. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув. Не стримати було сліз присутнім матерям під час виконання  ученицею 9 класу Мірзою Вікторією пісні «Мамо, не плач, я повернусь весною».

При перегляді телерев’ю «Герої не вмирають», підготовлене вчителем історії Войцещуком С.О., в залі панувала мертва тиша. Навіть сонце сховалося за хмари, сумуючи за загиблими.

Не можна було і не згадати події, що відбуваються на сході нашої держави. Їх тривожні відголоски ми чуємо ледь не щодня у стрічках новин. Харків, Одеса, тривога за Київ. Як чинити в подібних ситуаціях? Цього нас ніхто не вчив.  Тому дирекція Ванжулівської ЗОШ І-ІІ ступенів провела батьківський всеобуч з питань правил поведінки населення у надзвичайних ситуаціях за місцем роботи і проживання в умовах зростання викликів і посилення загроз. Також батькам було роздано пам'ятні буклети з рекомендаціями розробленими управлінням державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області та штабу  координаційної групи Антитерористичного Центру при  Управлінні  СБ України в  Тернопільській  області.

 

Ще довго з покоління в покоління будуть передаватися спогади про тих, хто залишив життя земне.  Події Революції Гідності (листопад 2013-лютий 2014), події АТО, що сколихнули  весь світ, не залишили байдужими жодної душі. Хотілося б, щоб кожен з нас згадував у своїх молитвах Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.

Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Отче наш,

У Твоїм часоплині

Все минає – ридай не ридай,

Боже, вибач гріхи Україні

 І надалі грішити не дай.

Переглядів: 660 | Додав: Oleg | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar